5. Arbeidsomstandigheden
Anorganische tinverbindingen
In het verslagjaar 2022 brengt de Subcommissie Classificatie reproductietoxische stoffen een advies uit over de mogelijk nadelige effecten van tin en enkele anorganische tinverbindingen op de voortplanting. Er zijn in de beschikbare wetenschappelijke onderzoeken onvoldoende geschikte gegevens om tin te classificeren als gevaarlijk voor de voortplanting, schrijft de Gezondheidsraad in het advies.
Tin niet classificeren als gevaarlijk voor de voortplanting Het advies Tin en geselecteerde anorganische tinverbindingen is opgesteld door de Subcommissie Classificatie reproductietoxische stoffen en op 8 november aangeboden aan de minister van SZW. |
Prof.dr. Majorie B.M. van Duursen, hoogleraar Environmental Health and Toxicology (Vrije Universiteit Amsterdam)
Om een gezonde toekomst te garanderen, is het van wezenlijk belang dat iedereen een veilige leefomgeving en werkplek heeft, vrij van stoffen die schadelijk zijn voor de voortplanting en ongeboren kinderen. Dit kunnen we alleen realiseren door internationale samenwerking en door het samenbrengen van expertise vanuit verschillende gebieden. De werkwijze van de Subcommisie Classificatie reprotoxische stoffen van de Gezondheidsraad is daar een prachtig voorbeeld van, en hun stofadviezen spelen al sinds vele jaren een cruciale rol bij het realiseren van een gezonde werkomgeving. Niet alleen in Nederland, maar ook binnen Europa.