Nieuwsbrief Gezondheidsraad april 2023

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

Uitgelicht: podcastserie Gezondheidsraad

Al ruim 120 jaar brengt de Gezondheidsraad advies uit over volksgezondheid en gezondheidszorg in een veranderende wereld. De adviezen zijn altijd gebaseerd op de stand van de wetenschap. In onze podcastserie praat programmamaker Bart Nelissen met nauw betrokkenen over relevante onderwerpen binnen diverse domeinen van de Gezondheidsraad.

De eerste drie afleveringen gaan over Leefomgeving, Screening en Vaccinaties.

Beluister de podcasts via Spotify, Apple of Springcast.

Beeld: ©Gezondheidsraad

Erelid Henk Visser op 92-jarige leeftijd overleden

Op 25 maart 2023 is prof. dr. H.K.A. Visser overleden, sinds 2002 erelid van de Gezondheidsraad. Henk Visser heeft van 1971 tot 2016 een belangrijke bijdrage geleverd aan het werk van de raad, als lid en voorzitter van vele commissies en beraadsgroepen. Visser was hoogleraar Kindergeneeskunde aan het Erasmus MC en decaan van de Medische Faculteit van de Erasmus Universiteit.

Erelid Henk Visser op 92-jarige leeftijd overleden

Beeld: ©Gezondheidsraad

Vacatures bij het secretariaat

De Gezondheidsraad zoekt twee wetenschappelijk secretarissen, een wetenschappelijk redacteur en een projectmedewerker:

Vacature wetenschappelijk secretaris

Voor deze vacature zijn wij op zoek naar twee wetenschappelijk secretarissen (32 tot 36 uur per week) met een achtergrond in de gezondheidszorg. Als wetenschappelijk secretaris ondersteun je commissies bij het opstellen van adviezen en ben je verantwoordelijk voor het adviesproces. Je doet literatuuronderzoek, houdt interviews, organiseert hoorzittingen en stelt discussiestukken en conceptadviezen op voor je commissie(s). Meer informatie over de vacature vind je op Werken voor Nederland. Reageren kan tot 15 mei.

Vacature wetenschappelijk redacteur

Als wetenschappelijk redacteur (32 tot 36 uur per week) draag je eraan bij dat de adviezen van de Gezondheidsraad toegankelijk zijn. Je werkt daarbij nauw samen met de wetenschappelijk secretarissen, die verantwoordelijk zijn voor de inhoud van de adviezen. Meer informatie over de vacature vind je op Werken voor Nederland. Reageren kan tot 15 mei.

Vacature projectmedewerker

Als projectmedewerker (32 tot 36 uur per week) begeleid en faciliteer je de adviestrajecten van begin tot eind. Je ondersteunt daarbij verschillende wetenschappelijk secretarissen en enkele commissies van de raad. Meer informatie over deze vacature vind je op Werken voor Nederland. Reageren kan tot 1 mei.

Colofon

Dit is een uitgave van

De Gezondheidsraad

Contact

Wilt u contact opnemen met de Gezondheidsraad? Kijk dan op onze pagina met contactgegevens.